Maarten
Maarten
Humor, Nuchter, Vader, Programmering, Calisthenics

Hoi
Mijn naam is Maarten en ben 35 jaar. Velen van jullie hebben mij vast wel eens gezien in de gele box, maar daar over later meer.
Zelf ben ik op mijne 18e begonnen in de sportschool als een echte pamper. Maandag borst, dinsdag rug, donderdag benen en vrijdag full body. Toen dat wat saai werd, switchte ik een beetje naar calisthenics. Dit moest vooral in de gym (want calisthenics parken bestonden toen nog niet) wat vaak niet ideaal was. Toen toch besloten om te gaan crossfitten, en na wat proeflessen bij verschillende boxen, werd dit bij RPG.
Ruim vijf jaar crossfit later, bleef calisthenics toch in mijn achterhoofd. Crossfit was leuk en uitdagend, maar het gooien en kippen was eigenlijk niet mijn ding; ik maak een HSPU liever strict.

Dus langzaam ruilde ik de barbell in voor de paralets en een 30kipping pull ups voor 8 strict. De toenmalige trainer van RPG (Jordy Vink) raakte ook aangestoken door het calisthenics virus en zodoende waren de eerste cali lessen geboren. Na 3 jaar lesgeven samen met Jordy besloot hij helaas zijn vleugels te spreiden en te gaan wonen in de jungle van Costa Rica en kwam de eerste lockdown. Dus ... en nu?
Na een tijdje zelf trainen in de tuin ben ik gedwongen door Melissa (mijn vriendin) om ook maar te komen trainen bij crossfit Sero. Zij was al een paar keer geweest en dat was super leuk.
Toen ging het allemaal vrij snel. Sylvester hoorde dat ik ooit calisthenics trainingen gaf en was wel benieuwd. lk had voor hem, en de andere coaches, een cali les gegeven en voor ik het wist was Sero calisthenics ontstaan.

Twee jaar verder is dit uitgegroeid tot een vaste groep fanatiekelingen met af en toe een crossfitter die komt proeven.
Ondanks het vele plezier wat ik heb in het les geven, is het nu tijd om wat meer tijd aan mijn gezin te besteden. Jim heeft daarom het
(les)stokje van mij overgenomen. lk blijf op de achtergrond actief en help Jim waar nodig. Het zal daarom niet meer zo vaak voorkomen dat je een les van mij krijgt, maar mocht je op dinsdag of donderdag komen, is de kans zeer groat dat we samen de workout voltooien!