Gratis proefles
CrossFit voor ‘’Krachtige moeders”
CrossFit voor ‘’Krachtige moeders”

Deze les zit bij het abonnement inbegrepen en kost niks extra’s

Het programma ‘’Krachtige moeders’’ is voor vrouwen die fit willen blijven tijdens de zwangerschap en terug in vorm willen komen na de bevalling. Het programma heeft net als onze CrossFit lessen een vaste opbouw. Groepsgrootte max. 6 deelnemers. Doel voor de moeders van het programma is dat jij na afloop kan doorstromen naar reguliere CrossFit trainingen. Doel van de aanstaande moeders van het programma is om fit de bevalling in te gaan, minder zwangersschapskwaaltjes en een sneller herstel.

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Voordelen!
Sporten tijdens de zwangerschap is goed voor de doorbloeding van de placenta, extra zuurstof voor de baby, sterke rugspieren en buik voor de (aanstaande) moeder. Ook vermindert het bekkenpijn, de (aanstaande) moeder slaapt beter, mentaal en het herstel gaat ook sneller na een bevalling.

Wat houdt het in?
Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen.  Regelmatig bespreken we de houding, diastase en bewegingspatronen. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift.

Voor wie?
Het programma ‘’Krachtige moeders” is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Kom gerust eens kijken of schrijf je in via de website voor een gratis proefles op de dinsdagochtend om 11:00.